Hva er viktig om solkremsklær for barn

Solens stråler gir vanligvis sterke humør og hjelper kroppen vår til å danne vitamin D, noe som er viktig for både immunsystemet og beinene. Avhengig av hudtype – fra lys til middels til mørkt – bygger vår hud opp en viss grad av selvbeskyttelse ved å bremse ned, da den blir brun gjennom pigmentmelaninet og tykker det øvre kåte laget. I små barn er disse hudens beskyttende mekanismer imidlertid ikke fullt utviklet. Derfor bør den yngste være spesielt godt beskyttet mot intens sollys.Skygge, klær og solkrem er best beskyttet i denne rekkefølgen. Barn under to år skal ikke bli utsatt for intenst sollys i det hele tatt.

Hvert klær beskytter

Hvert klær beskytter – uansett hvilket stoff. Hver skjorte, hvert par bukser fungerer som solkrem. Hvor sterk – dette avhenger av veidensiteten og fargene: Jo tettere stoffet, jo sterkere farger – desto bedre beskyttelse. Lett, gjennomsiktig stoff laget av bomull eller viskose gir mer stråling enn klær av polyester og polyesterblandinger.

UV tekstiler: forskjellige standarder – forskjellige testmetoderDe fleste produsenter av spesielle UV-klær er også avhengige av kombinasjonen av tette stoffer og rike farger. For de tøffeste kravene må tekstiler oppfylle “UV Standard 801” -kontrollene. Fordi de simulerte virkelige forholdene: En T-skjorte er våt, strukket og vasket flere ganger. Det som fortsatt beskytter riktig fra solen, tildeles “UV Standard 801” solbeskyttelsesfaktor.

Dette er forskjellig for tekstiler med “Australian-New Zealand Standard” -tetningen (AS / NZW 4399) eller den europeiske standarden EN13758: Dette klæret går gjennom UV-kontrollen, bare helt ny. Det er ingen bevis på hvor godt det beskytter, selv etter gjentatt vask, våt og strukket. Under slike forhold vil enkelte produkter i testen miste UV-beskyttelse.

Ikke bare beskyttelsesfaktoren er viktig

I likhet med solbeskyttelsesfaktoren (SPF) av solkrem, er det også en “solbeskyttelsesfaktor for tekstiler”. Etter den engelske “Ultraviolet Protection Factor” er det angitt som UPF-verdi. Det er UPF ganger såkalt selvbeskyttelsestid – som er mindre enn 10 minutter for små barn – gir maksimal lengde på oppholdet i solen. Mer enn solbeskyttelsesfaktorene, foreldrenes oppmerksomhet. For eksempel kan en barnedeksel ha en høy UPF verdi – selv om den kommer uten paraply og nakkebeskyttelse. Det er viktigere i avkomene å alltid sørge for at så mye hud som mulig er dekket. Naken hud skal beskyttes med solkrem som oppfyller kravene til sertifisert naturlig kosmetikk og er så duftfri som mulig.