Avfall: Ingen tilfelle for avløp

Fast avfall som bleier, bomullsull, sigarettskudd, kondomer eller kattavfall tilhører i søppel for restavfall.

Mange, men slikt avfall i toalettet eller i avløpet har blitt en vane å avhende. Fordi slike daglig søppel ser ved første øyekast ut som om han kunne smør ikke ville smelte. Men det rent vann strømmer fra alle budsjettlinjer, er ikke selvinnlysende. Stadig mer kostbare tekniske prosedyrer er nødvendig for å behandle avløpsvann ved renseanlegg, slik at det kan slippes ut i elvene. Fordi fra dette nye drikkevannet vil bli vunnet igjen.Avhengig forurensede elver og grunnvann, jo dypere forbrukeren å måtte strekke hånden i lommen og jo høyere risiko for at en forurensende når ukjent, men en gang i vårt drikkevann. I tillegg har mange industrielle kjemikalier tåle høyteknologiske renseprosessen. Faststoffer tette og forurense avløpssystemet; I tillegg tiltrekker leftovers rotter.Vårt råd showet ikke engang få så miljø- og helseskadelige stoffer beste i vannet.

Et toalett er ikke søppelrute

Fast avfall som sigarettskudd, bomullsull, bleier, kondomer og kattavfall skal migrere i søppelkassen. Ellers tilstoppet noen rør og avfallet må fiskes ut av vannet for høy kostnad. Rester – bortsett fra kjøtt og fett – tilhører bio søppelbøtte. Andre matpartikler, flytende spiselig olje og stekefett, derimot, må kastes i restavfallet. Fordi rester blir dumpet i avløpet, øker de skadelige næringsinnholdet i avløpsvannet og dermed også innsatsen for avløpsvannbehandling.

Medikament

Legemidler i elver er allerede et stort problem. Gamle eller ikke lenger nødvendige stoffer kan legges til restavfallet. For å sikre at de ikke kommer i hendene på barn, anbefales det å “skjule” stoffene, blant annet søppel. Det er ingen skade på miljøet når det helles flytende gjenstander i toalettet og kaster hetteglasset i beholderen. Krukke og innhold hører til i den grå boksen. Dessverre tilbyr bare noen få apotek å ta tilbake medisinrester. Men det er alltid verdt å spørre.

Husholdningsrenser og vaskemiddel

For rengjøringsmidler er vanligvis et sprut nok til å fjerne smuss. I stedet for dyre kjemikalieholdige spesialsprayer, pulver, pastaer og emulsjoner, er det fem enkle midler – nemlig all-purpose rengjøringsmidler, skure- og oppvaskmiddel, alkohol for å tørke vinduer og sitronsyre for avkalking. På den annen side er kjemiske rørrensere, desinfeksjonsmidler, toalettskål og cistern steiner samt tekstilbeholdere veldig korroderende for kloakkbehandlingsanlegg og vannkilder.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70