Hva er viktig om solkremsklær for barn

Solens stråler gir vanligvis sterke humør og hjelper kroppen vår til å danne vitamin D, noe som er viktig for både immunsystemet og beinene. Avhengig av hudtype – fra lys til middels til mørkt – bygger vår hud opp en viss grad av selvbeskyttelse ved å bremse ned, da den blir brun gjennom pigmentmelaninet og tykker det øvre kåte laget. I små barn er disse hudens beskyttende mekanismer imidlertid ikke fullt utviklet. Derfor bør den yngste være spesielt godt beskyttet mot intens sollys.Skygge, klær og solkrem er best beskyttet i denne rekkefølgen. Barn under to år skal ikke bli utsatt for intenst sollys i det hele tatt.

Hvert klær beskytter

Hvert klær beskytter – uansett hvilket stoff. Hver skjorte, hvert par bukser fungerer som solkrem. Hvor sterk – dette avhenger av veidensiteten og fargene: Jo tettere stoffet, jo sterkere farger – desto bedre beskyttelse. Lett, gjennomsiktig stoff laget av bomull eller viskose gir mer stråling enn klær av polyester og polyesterblandinger.

UV tekstiler: forskjellige standarder – forskjellige testmetoderDe fleste produsenter av spesielle UV-klær er også avhengige av kombinasjonen av tette stoffer og rike farger. For de tøffeste kravene må tekstiler oppfylle “UV Standard 801” -kontrollene. Fordi de simulerte virkelige forholdene: En T-skjorte er våt, strukket og vasket flere ganger. Det som fortsatt beskytter riktig fra solen, tildeles “UV Standard 801” solbeskyttelsesfaktor.

Dette er forskjellig for tekstiler med “Australian-New Zealand Standard” -tetningen (AS / NZW 4399) eller den europeiske standarden EN13758: Dette klæret går gjennom UV-kontrollen, bare helt ny. Det er ingen bevis på hvor godt det beskytter, selv etter gjentatt vask, våt og strukket. Under slike forhold vil enkelte produkter i testen miste UV-beskyttelse.

Ikke bare beskyttelsesfaktoren er viktig

I likhet med solbeskyttelsesfaktoren (SPF) av solkrem, er det også en “solbeskyttelsesfaktor for tekstiler”. Etter den engelske “Ultraviolet Protection Factor” er det angitt som UPF-verdi. Det er UPF ganger såkalt selvbeskyttelsestid – som er mindre enn 10 minutter for små barn – gir maksimal lengde på oppholdet i solen. Mer enn solbeskyttelsesfaktorene, foreldrenes oppmerksomhet. For eksempel kan en barnedeksel ha en høy UPF verdi – selv om den kommer uten paraply og nakkebeskyttelse. Det er viktigere i avkomene å alltid sørge for at så mye hud som mulig er dekket. Naken hud skal beskyttes med solkrem som oppfyller kravene til sertifisert naturlig kosmetikk og er så duftfri som mulig.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70