Hva skal jeg gjøre med sta veps?

Den gode nyheten: I sommer er det færre veps enn i varmen i 2018. Likevel er de nå i høysommer på veien. Med noen få enkle triks kan du holde vepsene unna.

Sett opp alternativ fôringsstasjon

Mens du spiser, kan veps lett overlistes med et alternativt fôringssted. Enten eplepai eller pølse. Bare legg et lite stykke mat av bordet. Det hjelper, i det minste på kort sikt.

Våt sprut, som om det regner

Med en vannpistol eller en sprayboks full av vann, kan veps lett bli jaget bort. For dyrene føles det som regn. De følger instinktene sine og trekker seg tilbake til reiret.

Ikke få panikk

Hektiske bevegelser gjør veps nervøs. Å blåse bort er også kontraproduktiv. Vi mennesker puster ut karbondioksid, og det er ikke slik veps liker. De kan bli aggressive og stikke.

Hvis du lukter godt, tiltrekker du veps

Alt som lukter godt og smaker godt tiltrekker veps. Så om sommeren bør du heller klare deg uten velduftende hudpleieprodukter: bruk mindre hårgelé eller hårspray og bruk nøytrale duftkremer.

Hva hjelper med sømmen?

Varme hjelper i første øyeblikk til å drepe noe av giften. Bare trykk på den ferske sømmen i noen sekunder med noe varmt. Eller du kan ty til et godt, gammelt hjemmemedisin: saften av en kutt løk har en avslappende effekt. Allergikere skal alltid ha et akuttsett fra apoteket for å håndtere vepsestikk i en nødsituasjon.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70