Norway Contemporary!

Utstilling på tyske nordsjø øya Föhr fra 4.3 til 24.6.2018.

Syv moderne stillinger viser at det norske landskapet spiller en stor rolle i samtidskunsten i Norge. Dels i direkte harmoni med verk av samlingen av kunsten på vestkysten i parallelutstillingen “Fascinasjon Norge” vises overraskende referanser fra romantiske til moderne norske landskapsmaleriet.

Temaet dreier seg på en poetisk måte igjen og igjen om det unike nordiske lyset og mørket om natten. Om geografisk relaterte spesifikke iskulde og snøfonner som diffuser vann, stein, og skogslandskaper. Men det handler også om ensomhet, melancholiske stemninger og om menneske som skal overleve midst i norsk natur. I media av foto og tegning, konseptuell og videokunst og installasjon blir alt dette klarest sporbar.

Kunstnerne i tjueførste årtusen : Trond Ansten, A K Dolven, Dag Erik, Elgin, Rune Guneriussen, Olav Christoffer jensen, Jens Knigge, Ingun Alette Mæhlum.

Jeg ble spesielt interessert i verket til kunstneren Jens Knigge som har gitt ut boken CONTACT, Northern Light i 2017 og som viser bildene ut av boka i nevnde utstilling.

Han ble født i Tyskland i 1964 og bor i Berlin. Bildene oppsto mens reisen hans utover polarsirkelen. Han har dokumentert sine inntrykk av nedsnødd landskaper og den mysteriøse aurora bornealis (vitenskapelig for nordlys) i småformat palladin – platinum print laget med analog kamera.

Motivene er svart og hvitt. Det er ikke mye å se, bare en antydning av landskap dekket med masse snø. Bildene av nordlys viser en rund sirkel med hvit illustrasjon av det vi kjenner som nordlys og minner på tynn vatt. Fotografiene virker minimalistisk, mysteriøs og enkelt samitidig. Kvaliteten er høyt gjennom den veldig tid- og kostkrevende trykkprossessen. Bildene oversvever mellom figur og abstraksjon og kunstneren åpner et rom av mysterier mellom overflaten og dypt. Sfærisk berørende.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70