Riktig ernæring for spedbarn

Etter graviditet, i det første år av livet, i tillegg til sunn utvikling, er fokuset på barnets ernæring og allergiforebygging. Hva er best for barnet? Hvilken baby mat kjøper jeg hvis jeg ikke er stille? Når kan det være den første grøten?

Sykepleier mødre

Amning er best for nyfødte og deres mødre. Brystmelk inneholder alle viktige næringsstoffer som trengs for en sunn utvikling av barnet. Amming kan være Også den etterfølgende risikoen for overvekt i barnet kan reduseres. Brystmælk er optimal tilpasset barnets behov: Den holdes alltid til riktig temperatur og er alltid der når mor og barn er på farten. Men ikke bare babyene, mødre drar nytte av amming. I tillegg til den positive effekten på regresjonen etter graviditet og risikoen for brystkreft og eggstokkreft er redusert.I de første seks månedene av livet bør barna ammes eksklusivt, men i hvert fall til den femte måneden. Pleieperioden på fem til seks måneder gir tilstrekkelig beskyttelse for forebygging av allergier.

Pleiemødre påvirker barnets helse med deres oppførsel, da sammensetningen av morsmelk avhenger mye av kostholdet. Et variert, balansert og vanlig kosthold danner grunnlaget for en sunn utvikling av et barn. I tillegg bør mødre være forsiktig med å drikke rikelig og regelmessig. En måte å gjøre dette på, er for eksempel å drikke et glass vann med hver amming måltid. Anbefalt er forbruket av sjøfisk to ganger i uken. Det bør minst en gang være høyfettfisk som laks eller makrell. Selv forbruket av fisk bidrar til å forebygge allergi. Det er ikke noe galt med et vegetarisk diett mens du ammer, hvis maten er riktig. En vegansk diett under amming er kontroversiell.

Infant Formula

Spedbarnsformelen, også kalt “pre” eller “1” ernæring, er egnet for bruk gjennom hele det første år av livet fra fødselen. Det kan gis etter behov for spedbarnet som ikke er eller ikke fullt ut ammet.Imidlertid er det ikke nødvendig med etterfølgende næring, også kjent som “2” eller “3” mat, ifølge eksperter. Oppfølging ernæring kan være et supplement for tidspunktet for innføringen av komplementære matvarer, dersom det ledsages av utfyllende mat ikke ammes.Hvis det er økt risiko for allergi, for eksempel hvis foreldre eller søsken er allergikere, skal HA-baby mat gis i løpet av første halvår av livet.Uansett hvilken type melkeformel, gjelder de samme regler for preparatet. Så det er viktig at melkens mat alltid er tilberedt frisk før måltidet. Nødvendig fersk vann fra springen skal avkjøles til 30-40 ° C etter koking. Temperaturtesten på kinnet eller håndleddet er og forblir en velprøvd metode for å bestemme den optimale temperaturen. Resterende melk skal kastes umiddelbart.Det anbefales ikke å bruke vannfiltre da vårt drikkevann generelt er av god kvalitet, og vannfiltre er mer sannsynlig å forurense vannet.

Supplerende diett

Dietten plan omfatter en første grøt en grønnsak-kjøtt og potetmos og en vegetabilsk og potetmos med hardkokt eggeplomme eller fisk (også som en del av den komplementære foring fisk er fordelaktig for allergi forebygging); senere etterfulgt av en melkegrøttegrøt og deretter en melkfri grønsefruktgrøt. De ulike porridges bør – i en avstand på én måned – lunsj, middag og ettermiddag erstatte amming eller morsmelkerstatning. Andre måltider er fortsatt brystmelk eller babymelk.

I tillegg bør det ikke være melk i komplementære matvarer. Kun mot slutten av det første året, og kun i sammenheng med brødmåltider melk bør være nok til å drikke. Av andre melkebaserte snacks som cottage cheese, yoghurt eller pudding, ekspertene anbefaler!

Allerede fra den tiende måneden kan småbarnene tas sakte til familiebordet.

Beslutningen om å lage mat eller kjøpe komplementær mat er opp til foreldrene alene. Således har begge tilnærminger fordeler og ulemper som må veies individuelt. Fortsatt produsenter gir overflødige ingredienser i glassene.

Drikkevarer

En baby som holder suger på sin flaske fylt med te eller melk er et vanlig syn på gatene. Barnet trenger bare ekstra væske ved innføring av den tredje grøten (kornfruktgrøt). Ikke-kalori drikker, for eksempel usøtet te eller drikkevann, er best egnet og fungerer som et optimalt supplement til melke dietten. Drikkevann fra linjen skal tappe til kaldt vann kommer ut av springen.”Ducking constantly” og “flasken som sovner” øker risikoen for tannssykdommer. Generelt bør drikkene serveres hovedsakelig fra kopper eller kopper.

PRESSEKONTAKT

PM-International Norge AS
Inger Sverresson

Mustad Næringspark, Raufossvegen 40, bygn 121
N-2821 Gjøvik

Website: https://www.pm-international.com/no/
E-Mail : service@pm-international.no
Telefon: +47 62 35 70 70